شركت تكتا توليد کننده فرستندهها و رله تلويزيوني
شركت تكتا در سال 1356 به منظور توليد فرستندهها و رله تلويزيوني با ظرفيتي كه جوابگوي نياز کشور و منطقه خاورميانه باشد طبق قرارداد با شركت THOMSON/LGT فرانسوي تاسيس شده است . بر اساس قرارداد همكاري فی مابین ، راديو تلويزيون وقت اقدام به ساخت كارخانه در محل فعلي شركت با استانداردها و نقشه های شركت فرانسوي نمود.
پس از انقلاب شکوهمند اسلامی این شرکت با سرمایه گذاری فنی و مهندسی انجام شده نقش پشتیبانی در تامین تجهیزات فنی مورد نیاز سازمان صدا و سیما بالاخص تامین و تولید فرستنده های مورد نیاز سازمان را به عهده داشته است.
با گسترش فناوري ديجيتال در دنياي رسانه و جهت تحقق اهداف برنامه های توسعه ای کشور این شرکت با برنامه ریزی های مناسب و با بکارگیری نیروهای متخصص در واحد تحقیق و توسعه R & D و ایجاد ساختارهای مورد نیاز در نظر دارد سهم قابل توجهی از بازار تجهیزات دیجیتال کشور را از آن خود نماید.
هماكنون شركت تكتا از شركتهاي معتبر و متخصص در حوزه صنعت ارتباطات راديويي ، تلويزيوني و تجهيزات مخابراتي در كشور و منطقه محسوب ميشود كه علاوه بر طراحي و توليد تجهيزات مورد نياز کشور در نظر دارد توان فنی و مهندسی خود را به سایر کشورهای منطقه صادر نماید.
اهميت سيستم پخش ديجيتال
سيستمهاي پخش ديجيتال چهره پخش تلويزيونيBroadcasting را در دنيا دگرگون نمودهاند . امروزه رويكرد وسیعی براي بهرهگيري از تلويزيون ديجيتال ايجاد شده است علت اين امر آن است كه با بهرهگيري از تكنيكهاي جديد در حوزه ديجيتال علاوه بر کاهش قابل ملاحظه در هزینه ها ، امکان افزایش کانال نسبت به سیستم آنالوگ و در نتیجه با بهبود کیفیت در تصویر مطلوبیت بیشتری برای مخاطبین فراهم می آورد.
تلويزيون ديجيتال در مقايسه با تلويزيون آنالوگ ميتواند برنامههاي بیشتری را روي هر محيط ارسال نمايد . اطلاعات ديجيتال با بهرهگيري از روشهاي فشرده سازي ديجيتال و مدولاسيون جديد كه در سيستم آنالوگ امكان پذير نبوده پردازش شده و حجم اطلاعات ارسالي را به حداقل ممكن ميرساند .
از ديگر مزيتهاي تلويزيون ديجیتال ذخيره سازي ساده و راحت تصاویر و امكان بهرهگيري از رایانه و پخش مستمر آنها روي شبكه ديجيتال بدون از دست دادن کیفیت مطلوب می باشد . علاوه بر این در سیستم دیجیتال ارتباط با سایر تجهیزات دیجیتال براحتی مقدور بوده و مدیریت استفاده کارآمد از فرکانس میتواند انجام شود.
با توجه به روش بكارگيري سيستمهاي ديجيتال ، سيستم پخش يا برودكست به سه روش عمده و از طريق ماهواره ، فرستنده هاي زميني و انتقال از طریق کابل قابل انجام است و هر يك از روشها داراي مزیتهای خاص خود بوده و كشورها نیز بر اساس سياستهاي خود اقدام به توسعه و گسترش شبكه پخش ميكنند .
در کشورمان بدلیل مخاطرات جدی در بکارگیری ماهواره جهت ارسال سیگنال که در تمام شرایط زمانی قابل اطمینان نمی باشد سيستم پخش زميني بيشتر مورد توجه قرار گرفته اسـت . لـذا با توجـه به تنــوع موقـعـيت جـغـرافيــايي ايــران ، وسـعـت كشــور و پراكـنـدگــي شهـرهـا و روستاهــا به تـعـداد قـابـل تـوجهـي فـرسـتـنـده High power , Medium power ,Low power نياز است . از اين رو سرمایه گذاری بیشتر در تولید داخلی تجهیزات مورد اشاره در بخش دیجیتال اجتناب ناپذیر می باشد.