شرکت رانیران بعنوان اولین تولید کننده اتوبوسهای مدرن شهري و بين شهري در کشور و یکی از پیشتازان در صنعت كشور ، راهبردها و استراتژیهای خود را بر پایه چشم انداز 20 ساله کشور و با رویکرد حضور در بازارهای جهانی تدوین و اجرا میکند.
شركت رانيران در سال ١٣٧٠ توسط برادران تهراني تأسيس شد. شركت رانيران سهامي خاص نخستين شركتي است که به توليد اتوبوسهاي شهري و توريستي مدرن در ايران مبادرت كرده است.
حاج رضا تهراني و حاج اصغر تهراني از اوايل جواني، فعاليت اتوبوسسازي را آغاز كرده و پس از سالها تلاش، کارخانة پارس لوکس را بنيان نهاده و نخستين اتوبوس و مينيبوسهاي مگروس دويتز را در ايران توليد كردند.
در سال ١٣٧٠ بين شرکت رانيران و شرکت اتوبوسسازي ولوو VBC قرارداد اخذ نمايندگي انحصاري خريد شاسي قطعات CKD و ساخت بدنه انواع اتوبوسهاي ولوو با شرکت اتوبوسسازي ولوو براي توليد اتوبوس در ايران و عرضه خدمات پس از فروش به امضا رسيد.
شركت رانيران از آغاز تأسيس تا به امروز، فعاليتهاي خود را در همه ابعاد، به ويژه بهبود و ارتقاء کيفي محصولات، توسعه داده و در راستاي رسيدن اهداف دراز مدت در چشم انداز توليد داخلي، مطابق با پيشبيني در قراردادهاي منعقده، با راهاندازي خطوط مونتاژ، ساخت و آموزش مستمر نيروي انساني، سرمايهگذاري کلاني كرده است.
شهرت فراگير نام رانيران در بازار داخلي و بازارهاي خارجي به ويژه کشورهاي همجوار هماكنون باعث شده که تقاضا براي اتوبوسهاي رانيران به طور مداوم افزايش يابد، و به محض اعلام پذيرش سفارشهاي خريد، همه توليدات برنامهريزي شده و پيشفروش شود. اين شركت اکنون دارای ظرفیت تولید شش دستگاه اتوبوس شهری و توریستی در روز می باشد.
شركت رانيران با بیش از 20 سال حضور مداوم در عرصه سازندگي، توليد و عرضه انواع اتوبوسهاي ولوو، و با بهرهگيري از مديران، مهندسان، كاركنان و كارگران كارآزموده و شرکت در دوره های آمورشی بین المللی volvo ،در استفاده از آخرين دستاوردهاي تكنولوژيك جهاني در توليد مدرنترين اتوبوسهاي بين شهري و توریستی در ايران پيشگام است.
اين شركت با توليد هزار دستگاه اتوبوس شهري B10M آغاز به كار كرد، و با توجه به تأمين بخشي از نيازهاي روزافزون ناوگان ترابري جادهاي كشور ، به توليد اتوبوسهاي توريستي همت گماشت.
شايان توجه است كه محصولات رانيران با استفاده از آخرين ابداعات و نوآوريهاي تكنولوژيك، از استاندارد آلايندگي EURO II & EURO III & EURO IV و قابل ارتقا و انطباق با استاندارد EURO V برخوردار شدهاند.
رانيران در ساخت و عرضه بدنه هايدك با ضريب استحكام و ايمني بيشتر و تأمين راحتي سرنشينان و همچنين تنوع در عرضه انواع اتوبوس، مانند اتوبوسهاي مدل B7R در تيپ های مختلف و B12 کلاسیک و بوگي سه محور، سرآمد عرضهكنندگان مدلهاي متنوع، زيبا و جديد اتوبوس به بازار ايران بوده است.
راهاندازي خط توليد اتوبوسهاي مدل B12B TX، در سالهاي 86ـ1383 ره آوردي ديگر از عرضه پيشرفتهترين و مجهزترين اتوبوس توريستي روز اروپا توسط شركت رانيران بوده است.
محصولات رانيران مانند اتوبوسهاي مدل B7R MKII، B7R MKIII برخوردار از امتياز استاندارد آلايندگي يورو 2 و يورو 3 هستند و به عنوان مدرنترين اتوبوس روز اروپا از ويژگيهاي جديد تکنولوژي پيشرفته برخوردارند.شاسي اتوبوس مدل B12B TX داراي ويژگياي است كه آن را از ساير مدلهاي اتوبوس موجود در ناوگان حملونقل جادهاي ايران متمايز ميكند. اتوبوس مدل TX با شرايط اقليمي و آب و هوايي متنوع ايران سازگاري داشته و حتي در مرطوبترين نقاط كشور و يا در سفرهاي خارج از ايران، شاسي آن با ويژگي STAINLESS يا ضدزنگ بودن از هرگونه گزند، خوردگي و يا پوسيدگي مصون است. افزون بر آن، براي نخستين بار در ايران، اتوبوسهاي TX به راحتترين و پيشرفتهترين صندليهاي مبله و قابل انعطاف و بهرهمند از بالاترين استاندارد جهاني تجهيز شده و صندلي راننده نيز از ميان پيشرفتهترين صندليهاي موجود در جهان انتخاب و روي اين مدل نصب شده است.جديدترين اتوبوس توليدي شركت رانيران که توليد آن از نيمه دوم سال 1387 آغاز شده است، اتوبوس توريستي مدل B9R است که به سيستم انتقال نيروي محرکه اتوماتيک گيربکس هوشمند INTELLIGENT SHIFT مجهز بوده و موتور ديزل 9 ليتري آن از آخرين تکنولوژي نوين و روزآمد گروه ولوو بهرهمند است. در حال حاضر اتوبوس مدل B9R با استاندارد يورو 3 که قابل ارتقا به يورو 4 است به بازار ايران عرضه شده است. اتوبوس توريستي مدل B9R مجهز به سيستم تعويض دنده هوشمند اتوماتيک، مناسبترين اتوبوس بين شهري در انطباق با شرايط اقليمي ايران است. تمامي ويژگيهاي تکنولوژي نوين، از جمله صرفهجويي در مصرف سوخت و کاهش آلايندگي خروجي در طراحي اين موتور رعايت شده است و با اقليمهاي متنوع ايران از مرطوب و پرباران در شمال تا خشك و كويري در مركز و جنوب سازگاري بهتري دارد.
موتور اتوبوس توريستي B9R از گونه D9B380 موتورهاي گروه ولوو است که با 6 سيلندر چهارزمانه ديزل با قدرت 380 اسب بخار در 1900 دور در دقيقه، با حداکثر گشتاور 1740 نيوتن متر در 1400ـ1200 دور در دقيقه، با حجم مفيد موتور 9/4 ليتر مجهز به سيستم توربوشارژ، ميزان آلايندگي مطابق استاندارد EURO III و کنترل الکترونيک سوخت EMS2، عرضه شده است. گيربکس اتوبوس B9R هوشمند مدل V2412AT تمام اتوماتيک 12 دنده به جلو و 4 دنده به عقب با امکان تعويض دستي دنده و مجهز به ترمز گيربکس ريتاردر هيدروليکي مدل VR3250 است، که راحتترين، آسانترين و ايمنترين شرايط رانندگي را در اختيار راننده اتوبوس قرار ميدهد.
محصولات جديد رانيران علاوه بر مزيتهاي ذكر شده، از اين ويژگيها نيز برخوردارند
مجهز بودن اتوبوسهاي رانيران به انواع لوازم و تسهيلات رفاهي و آسايشي مانند كولر، يخچال و ساير لوازم پذيرايي و تسهيلات بهداشتي، تابلو ديجيتالي اعلام مسير، دو دستگاه تلويزيون با مانيتور DVD,LCD، راديو پخش و ساير وسايل رفاهي ديگر.شركت رانيران با توليد و عرضه بيش از هزاران دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسراني كشور، شبكه گستردهاي از واحدهاي خدمات پس از فروش و تعميرگاهي در سطح كشور ايجاد كرده و ضمن انتقال دانش فني روزآمد از كارخانههاي ولوو سوئد به اين واحدها و آموزش مستمر كادر فني و تجهيز تعميرگاهها به افزارهاي پيشرفته، خدمات پس از فروش خود را در بالاترين سطح كارايي در اختيار دارندگان محصولات رانيران قرار ميدهد.در تهران نيز مركز خدمات پس از فروش مركزي رانيران به عنوان يكي از مدرنترين و مجهزترين تعميرگاههاي اتوبوس در كشور با داشتن تجهيزات تعميراتي بسيار پيشرفته و برخورداري از كادر فني كارآزموده و مجرب همواره تلاش ميكند كه در سريعترين زمان ممكن خدمات پس از فروش را در اختيار دارندگان اتوبوسهاي رانيران قرار دهد.
Click to enlarge image 1.jpg
Click to enlarge image 11.jpg
Click to enlarge image 2.jpg
Click to enlarge image 3.jpg
تاریخچه ورود اتوبوس در ایران
اولين اتوبوس در ايران توسط يک تاجر بلژيکي در شهر رشت به کار گرفته شد، اما به مرور زمان و با توجه به ميزان کرايه، سودآوري و زير ساخت هاي حمل و نقل توجيه اقتصادي آن رد شد و به همين دليل اتوبوس به کار گرفته شده به يکي از تجار ايراني به نام معين التجار فروخته شد.
او نيز پس از انقلاب مشروطه اتوبوس خود را به تهران آورد و با کرايه هر نفر 3 شاهي مشغول به فعاليت شد که به مرور زمان تقاضا براي استفاده از اين خودرو بيشتر از قبل شد و پس از چند سال با ورود چند اتوبوس توسط تجار مختلف به شهر رونق زيادي در جابه جايي مسافر شکل گرفت.