شدت جریان دبی حجمیFlow rate – شدت جریان بالا برای مکانیسم جذبی فیلتر زیانبار بوده و لذا موجب کاهش بازدهی فیلتر می گردد. این مسئله در فیلترهای چین خورده و در میکرونهای بالاتر اتفاق می افتد. بنابراین کاهش شدت جریان، باعث افزایش خواص جذبی فیلتر و تشکیل کیک فیلتر خواهد شد. شدت جریان اپتیمم پیشنهادی معمولا 0.5 -0.75 gpm برای هر ft² معادل تقریبا 20 تا 30 لیتر بر دقیقه به ازای هر متر مربع از سطح مدیای چین خورده می باشد.
شرایط جریان Flow condition – فیلتر المنتها برای کار در شرایط و جریان پایا طراحی و ساخته می شوند. جریانهای پالسی و نوسانات جریام می تواند باعث به هم خوردن کیک فیلتر و عبور ذرات با ضربه مکانیکی گردد. همچنین این جریانات نوسانی می تواند به ساختار مدیا آسیب وارد کند.
سطح مدیا Area – افزایش سطح فیلتر باعث کاهش فلاکس جریان شدت جریان در واحد سطح و افت فشار فیلتر خواهد شد. بنابر این با افزایش سطح چین خورده فیلتر، بازدهی فیلتر افزایش می یابد.
اختلاف فشار Differential pressure- با افزایش تجمع ذرات و گرفتگی سطح فیلتر مدیا، اختلاف فشار دو سمت فیلتر افزایش می سابد. بنابراین با افزایش اختلاف فشار، بازدهی فیلتر کاهش می یابد. اجتلاف فشار تعویض که از سوی سازنده اعلام می گردد، معمولا اختلاف فشاری است که بازدهی پس از آنبه شدت کاهش می یابد.
ویسکوزیته سیال Fluid viscosity افزایش ویسکوزیته باعث افزایش کششهای هیدرودینامیک سیال و افزایش افت فشار فیلتر خواهد شد. افزایش ویسکوزینه باعث کاهش خاصیت جذبی مدیا و کاهش بازدهی فیلتر می گردد.
آلودگی Contaminant- مقدار آلودگی اولیه و سایز ذزات آلاینده، بر اساس ضریب بتا نشاندهنده آلودگی عبوری از فیلتر می باشد. پر واضح است که افزایش مقدار ذرات، باعث کاهش بازدهی فیلتر خواهد بود.
سازگاری با سیال Compatibility – سیالات ناسازگار با فیلتر باعث تخریب سلختار مدیا، آسیب به آببندیها و سایر اجزای فیلتر شده و به شدت بازدهی فیلتر را کاهش می دهند. بنابراین کلیه اجزای فیلتر می بایست سازگار با سیال انتخاب شود.