گردآورنده میکرو صنعت عیوضی
مته ها با اتصال به دریل به چرخش در می آیند و می توانند اجسام را سوراخ کنند.
مته ها انواع بسیار متنوعی دارند.
رایج ترین نوع مته که بسیار با آن برخورد خواهید نمود، دارای اجزاء زیر می باشد
1. اسکنه
2. لبه برنده
3. شیار مخصوص تخلیه براده
مته ها با توجه به جنس جسم سوراخ شونده طبقه بندی می شوند که انواع رایج آنها شامل مته های مخصوص چوب، مخصوص فلز و مخصوص بتن و سنگ می باشد که به نوع آخر اصطلاحاً مته الماسه نیز گفته می شود.
مته های مخصوص سوراخ کردن فلزات برای ایجاد سوراخ در انواع فلزات رایج مانند آهن، مس، برنج، آلومینیوم و... و همچنین ایجاد سوراخ در انواع پلاستیک و پلکسی گلاس بکار می روند.
مته های مخصوص چوب قادر به سوراخ کردن انواع نئوپان، تخته سه لا، چوب و... می باشند و با توجه به عمق و قطر سوراخ مورد نیاز دارای مدل های مختلفی می باشند که در شکل های زیر، چند مدل آنها را مشاهده می نمایید.
این مته ها قادر به ایجاد سوراخهایی با قطر چند سانتی متر نیز می باشند و برخی از آنها قابلیت تنظیم قطر نیز دارند.
مته های الماسه برای سوراخ کردن انواع سنگ، بتن و آجر و... بکار می روند و این نوع سطوح را به سادگی سوراخ می نمایند.
در صورتی که از این مته ها برای سوراخ کردن سطوح فلزی استفاده شود کاربرد خود را از دست خواهند داد و کند می شوند.
مته های فلزی و چوبی نیز در صورتی که برای سوراخکاری سطوح سیمانی استفاده شوند از کار خواهند افتاد.
جنس مته ها با توجه به مقاومت ماده سوراخ شونده متفاوت می شود. مته های چوب از فولاد ساخته می شوند. مته های فلز از فولاد HSS ساخته می شوند. آلیاژهای فولاد – کبالت نیز برای ساخت مته هایی با استحکام بالا و سوراخکاری استیل بکار می روند. آلیاژ تنگستن – کاربید برای ساخت مته هایی با استحکام بسیار بالا بکار می رود. مته های PCD نیز استحکام بالایی دارند و سر برنده آنها از الماس و آلیاژ تنگستن – کاربید تشکیل می شود.
برای تهیه مته باید به فروشگاههای ابزار فروشی مراجعه نمایید. مرکز این فروشگاه ها در تهران خیابان امام خمینی، میدان حسن آباد - بازارچه حسن آباد - ط1 - پ13 میکرو صنعت می باشد.