نانوتجارت پایگاه اطلاعات شرکت ها، فروشگاه ها و قطعات صنعتی
تهران ایمپلر واردات انواع پروانه و ایمپلر های واتر پمپ و پمپ های دریایی | ایمپلر آب شور
دفعات بازدید : 70967
Select Language
ENGLISH | | PERSIAN
دفعات بازدید 70967
محصولات
ایمپلر لاستیکی واتر پمپ | خرید ایمپلر آب شور و پروانه دریایی-تهران ایمپلر

ایمپلر پمپ

تهران ایمپلر وارد کننده و عرضه کننده انواع پروانه و ایمپلر پمپ های آب در سایز ها و با تعداد پره های مختلف. انواع ایمپلر های دریایی آب شور تولید شده از جنس های لاستیکی همراه با نئوپرین برای انواع واتر پمپ های گریز از مرکز و پمپ های سانتریفیوژ. تهران ایمپلر مشاوره رایگان در امر خرید انواع اتصالات واتر پمپ ها و ایمپلر های دریایی. ایمپلر و پروانه های دریایی با مغزی فلزی و از جنس انعطاف پذیر لاستیکی با ترکیبات نئوپرین عرضه می شوند. ارتفاع ایمپلر ها بسته با گشتاور خروجی پمپ ها بوده با بالا رفتن گشتاور پمپ سانتریفیوژ امکان افزایش ارتفاع ایمپلر آب شور که به دنبال آن دبی جریان ورودی پمپ را نیز تحت تاثیر قرار می دهد وجود دارد. واردات انواع پروانه و ایمپلر های انعطاف پذیر برای پمپ های ولوو پنتا VOLVO PENTA ، یانمار YANMAR و انواع ایمپلر های ایرفویل و توربین های گازی.

درباره ایمپلر لاستیکی واتر پمپ | خرید ایمپلر آب شور و پروانه دریایی تهران ایمپلر

ایمپلر های لاستیکی و انعطاف پذیر نوعی پروانه هستند که در پمپ های سانتریفیوژ از نوع انتقال مثبت Positive displacement pump مورد استفاده قرار می گیرند. این پمپ ها قابلیت مکش بدون سیال اولیه را داشته و از نوع Self-prime محسوب می شوند و برای کاربری اولیه پمپ نیازی به پر کردن آن با سیال نبوده و حرکت امپلر در داخل واتر پمپ کار مکش اولیه را نیز انجام می دهد. محفظه ای که ایمپلر ها در پمپ ها بالاخص پمپ های دریایی یا مارین Marine در آن عمل می کنند بگونه ای طراحی شده است که در قسمت بالایی شعاعی انحنای محفظه صلب کمتر بوده و سبب می شود که پره های ایمپلر لاستیکی آب شور و انعطاف پذیر در قسمت بالایی محفظه پمپ دچار فشردگی شده و در بیرون این قسمت است که از داخل محفظه مکش صورت می پذیرد. سیال حبس شده در بین پره های ایمپلر در سمت دیگر در قسمت خروجی با فشار از محفظه واتر پمپ خارج شده و بدین ترتیب ایمپلر ها در مکش و پمپاژ سیالات عمل می کنند. تعداد پره های ایمپلر های لاستیکی و انعطاف پذیرد بسته به سایز و طراحی محفظه پمپ آب متفاوت می باشد. شکل هندسی این پره ها گاهی بصورت خطی و صاف و در برخی از انواع طراحی ایمپلر ها بصورت منحنی می باشد. بازرگانی تهران ایمپلر وارد کننده و عرضه کننده انواع ایمپلر های انعطاف پذیر لاستیکی آب شور دریایی با ترکیبات نئوپرین برای واتر پمپ ها و پمپ های صنعتی بالاخص با کاربری دریایی می باشد.

پمپ

محاسبه دبی ناشی از گردش ایمپلر و پروانه پمپ دریایی آب شور

دبی یک کمیت مکانیکی در علم مکانیک سیالات می باشد که در محاسبات مکانیکی با حرف Q نمایش داده می شود بصورت حجم سیال خروجی از پمپ در واحد زمان یا بصورت علمی تر m3/s یا متر مکعب بر ثانیه تعریف می شود. دبی جریان خروجی انواع پمپ ها متفاوت بوده و در بسیاری از موارد دبی و هد که حداکثر ارتفاع انتقال سیال می باشد بصورت عکس هم عمل می کنند. دبی و هد در پمپ های گریز از مرکز آب شور که دارای پروانه و یا ایمپلر های پلیمری دریایی هستند به فاکتور های متفاوتی بستگی دارد که مهمترین آنها یکی حد فاصل قطر داخلی و خارجی و یا ارتفاع پای پره های ایمپلر و دیگری ارتفاع ایمپلر می باشد. با افزایش طول و عرض پره های ایمپلر که خود ناشی از ابعاد هوزینگ و طراحی پمپ های دریایی می باشد دبی جریان خروجی نیز در آنها افزایش می یابد. علاوه بر این دو مورد سرعت دورانی ایمپلر در داخل هوزینگ پمپ نیز از دیگر عوامل موثر بر دبی جریان پمپ های دریایی آب شور که در قایق ها و برخی لنچ و کشتی ها مورد استفاده قرار می گیرد می باشد. لازم به ذکر است افزایش سرعت دورانی بیش از حدی مجاز که در اطلاعات فنی پمپ ها قید می شود یک خلا منفی و کاویتاسیون را در سیستم زیاد کرده و عملا امکان افزایش دبی جریان خروجی با افزایش سرعت دورانی ایمپلر پمپ تا اندازه ای شدنی می باشد. در کل پمپ های گریز از مرکز در دسته پمپ ها با دبی بالا و هد متوسط هستند و در مقایسه با پمپ های پیستونی که دبی بسیار بالایی دارند و پمپ های دنده ای که عملا برای انتقال میزان بسیار دقیقی از سیال مورد استفاده قرار می گیرند.

مقایسه عملکرد و قابلیت های ایمپلر های لاستیکی و پروانه های استنلس استیل

پروانه یا ایمپلر که در پمپ های نوع گریز از مرکز یا سانتریفیوژ مورد استفاده قرار می گیرد بر حسب نوع کاربری و بر حسب کیفیت سیالی که جابجا می کند از متریال های مختلف فلزی و پلیمری تولید می شود. ترکیبات شیمیایی سیال،ویسکوزیته سیال،ذرات خورنده و جامد معلق در سیال و درصد خورندگی از مهمترین فاکتور های تاثیر گذار در انتخاب جنس و گرید ایمپلر پروانه پمپ گریز از مرکز می باشد. ایمپلر های استنلس استیل در ترکیبات خود از دو فلز فعال کروم اغلب با درصد 18 و نیکل با حدود 8% شرکت می کنند. این دو عنصر فلزی قابلیت الکترون دهی بالایی داشته و از این رو از زنگ زدگی ایمپلر در تماس پروانه با آب و برخی ترکیبات اسید های رقیق ممانعت به عمل می آورد. استفاده از ایمپلر استنلس استیل در پمپ مواد، پمپ اسید، پمپ های استنلس استیل و حتی در لوب پمپ ها نیز مرسوم می باشد. ایمپلر های انعطاف پذیر دریایی که اغلب در پمپ های قایق های موتوری بکار گرفته می شوند از انعطاف بسیار بالایی برخوردار بوده و نوع درگیری آنها با هوزینگ پمپ بگونه ای است که خاصیت سلف پرایم را بوجود می آورد حال آنکه پروانه های ااستنلس استیل دارای شکل ثابت و بدون انعطاف بوده و این سری از پمپ ها فعالیت Self-priming ندارند.

اتصال ایمپلر با شافت الکتروموتور و گیربکس

بسته به اینکه نوع طراحی الکتروپمپ تک سرعت و یا چند سرعته باشد نوع شافت اتصالی به ایمپلر نیز می تواند از خروجی الکتروموتور و یا از خروجی گیربکس انجام گیرد. در صنایع در اندکی از موارد از گیربکس قیبل از اتصال ایمپلر استفاده شده و در اغلب موارد ایمپلر ها بصورت مستقیم و تک سرعت در هوزینگ پمپ ها با شافت مرکزی الکتروموتور کوپل می شوند. این اتصال بسته به توپی ایمپلر می تواند بصورت تک خار که تنها در داخل توپی که بصورت یک دایره تولید شده است یک سطح مسطح مانند لبه پخ خورده قرار دارد که شافت الکتروموتور نیز به همین شکل تولید شده است و گاهی نیز در داخل توپی ایمپلر شبیه به یک چرخدنده داخلی حالت دنده دنده داشته که با شافت الکتروموتور از این سبک اتصال پیدا می کند. دقت از بر هم نشینی و اتصال کامل محور و توپی ایمپلر از ایجاد ضربه و ارتعاش در سیستم و جلوگیری از ایجاد خلا های هوایی می شود. انتخاب نوع الکتروموتور، نوع اتصال توپی ایمپلر بستگی به طراحی دستگاه داشته و برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخاب مناسب تر می توانید از تجریبات گروه فنی تهران ایمپلر استفاده نمایید.

نئوپرین neoprene CR چیست و تاثیر آن بر عملکرد ایمپلر پمپ کدام است

همانگونه که پیشتر هم گفته شده بخش لاستیکی ایمپلر های انعطاف پذیر پمپ از نئوپرین تولید شده است که تحت نام polychloroprene پلی کلروپرین یا کلروپرین لاستیکی نیز شناخته می شود. نئوپرین یک پلیمری لاستیکی تولید شده از تک مولکول ها مه بصورت پیسوته و در سطحی وسیع اتصال پیدا کرده اند می باشد. نئوپرین بکار رفته در تولید ایمپلر های پمپ های دریایی به سبب خاصیت تنسایل کششی بالا، چقرمگی بالا، مقاومت در برابر شعله و حرارت، قابلیت عملکرد در روغن و شاید مهمتر از همه مقاومت نئوپرین در برابر تجزیه پذیری در تماس با اکسیژن و ازون می باشد که تمامی این عوامل و مشخصات مکانیکی نئوپرین را بعنوان متریال ایده آل در ترکیبات انعطاف پذیر ایمپلر های لاستیکی انعطاف پذیر تبدیل نموده است. با وجود مشخصات مکانیکی ایده آلی که دارد قیمت بالای نئوپرین سبب می شود تا کاربری آن بصورت خاص در صنایع صورت پذیرد. نئوپرین بکار رفته در تولید ایمپلر های پمپ دارای سختی دریایی 38 الی 42 دورامتر، حداقل تنسایل مقاومتی 105 کیلوگرم بر سانتی متر مربع Kg/cm2 و افزایش طول تحت کشش Elongation برابر با 350% می باشد که این متریال را برای عملکرد در تماس با آب شور دریا در پمپ های دریایی قایق های موتوری در ساخت پره های ایمپلر پمپ بسیار ایده آل می سازد.

نوع خار در ایمپلر واتر پمپ دریایی

اتصال ایمپلر بر روی الکتروموتور برای گردش و ایجاد دبی جریان از داخل هوزینگ که اغلب دارای جنس برنزی است صورت می پذیرد. این اتصال دارای خارهایی است که گردش و کوپلینگ شافت الکتروموتور را با ایمپلر واتر پمپ باعث می شود. این اتصال گاهی بصورت تک خار صورت می پذیرد که در این صورت اغلب بدنه و دایره مرکزی هوزینگ ایمپلر واتر پمپ در یک بخش بصورت مسطح تولید شده است که این بخش مسطح با بخش مسطح شافت الکتروموتور کوپل می شود. گاهی نیز بدنه و هوزینگ توپی برنزی ایمپلر واتر پمپ دارای دنده های داخلی می باشد که اتصال آن با الکتروموتور با شافت خروجی دنده ای صورت میپذیرد. علاوه بر ابعاد و تعداد پره های ایمپلر انعطاف پذیر دریایی در زمان سفارش اطلاع از نوع خار اتصال نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. نوع خار در راندکان کاری ایمپلر واتر پمپ تاثیر نداشته و عملا زمانیکه کوپلینگ بصورت کاملی انجاد شود ایمپلر نسبت به شافت هیچ حرکت نسبی نخواهد داشت.

مزایای استفاده از نئوپرین در تولید ایمپلر و پروانه واتر پمپ

آنچه با تست ظاهری ایمپلر مشخص می شود در واقع انعطاف پره های بیرونی می باشد که در تماس با هوزینگ واتر پمپ بصورت منعطف عمل می کند و از باید های پروانه های پمپ دریایی می باشد. اما در واقع مزایای نئوپرین به لاستیک طبیعی و ترکیباتی مانند پلی آمید و پلی اورتان که از ترکیبات دیگر انعطاف پذیر هستند در تولید ایمپلر های واتر پمپ ها چیست؟

لاستیک نئوپرن ، همچنین به عنوان پلی کلروپرن یا لاستیک PC شناخته می شود ، یک لاستیک مصنوعی بسیار متنوع است که در برابر روغن ، نفت و مقاومت در برابر آب و هوا مقاومت می کند. این ویژگی ها باعث می شود نئوپرن برای صنعت خودرو مناسب باشد ، جایی که از لاستیک نئوپرن برای بسیاری از قطعات در معرض دید که می توانند با نفت یا نفت برخورد کنند ، استفاده می شود.

مقاومت نئوپرن هم در برابر روغن و هم در برابر هوازدگی در تولید ایمپلر واتر پمپ ، آن را برای چندین صنعت دیگر که نیاز به پلیمر با قیمت مناسب و عملکرد مناسب با توازن همه جانبه خواص عملکردی دارند ، مناسب می کند. علاوه بر مقاومت در برابر روغن و هوازدگی ، استحکام کششی بالا و مجموعه فشرده سازی نئوپرن آن را به یک لاستیک مصنوعی بسیار جذاب برای کاربردهای بیرونی مانند واشرها و سیل و پکینگ سفارشی تبدیل می کند. به لطف این عوامل ، بازارهای مختلفی از جمله تولید کنندگان قطعات پمپ و پروانه های واتر پمپ می توانند از نئوپرن بهره مند شوند ، از جمله حمل و نقل جمعی ، سیم و کابل ، تهیه غذا و صنایع ساختمانی.

استحکام فیزیکی فوق العاده نئوپرین در ساخت ایمپلر واتر پمپ دریایی ، مقاومت در برابر حرارت و روغنهای هیدروکربوری، مقاومت در برابر اثرات تخریب خورشید ، ازن و آب و هوا، محدوده دمای عملیاتی کوتاه مدت و بلند مدت وسیع تر از سایر الاستومرهای هیدروکربن عمومی قابل استفاده در تولید ایمپلر های انعطاف پذیر پمپ آب شور ، خصوصیات بازدارنده و مقاومت بهتر در برابر شعله از الاستومرهای منحصراً مبتنی بر هیدروکربن است، مقاومت برجسته در برابر آسیب ناشی از پیچ خوردن و خم شدن که یکی از اصلی ترین دلایل کاربری در تولید پروانه و ایمپلر واتر پمپ های دریایی مورد استفاده در قایق های موتوری محسوب می شود، ترکیب پذیری: ساختار پلیمری نئوپرن را می توان برای ایجاد یک ترکیب مواد با طیف گسترده ای از خواص شیمیایی و فیزیکی تغییر داد.

مقالات
لینک های خبری
نمایندگی ها
لینک های خارجی
کیت ایمپلر Impeller انعطاف پذیر پمپ جانسون Johnson

کیت ایمپلر Impeller انعطاف پذیر پمپ جانسون Johnson

واتر پمپ جانسون Johnson از نوع انتقال مثبت با عملکرد گریز از مرکز که از نوع پمپ های Self-prime می باشد و بدون سیال اولیه در داخل محفظه پمپ عمل می کند بر حسب طراحی با انواع مختلفی ایمپلر و پروانه های لاستیکی انعطاف پذیر که از ترکیبات نئوپرین و در برخی از برند ها ترکیبات نیتریلی، پلی آمید و پلی اورتان نیز در ترکیبات خود استفاده می کند تولید می شود. ایمپلر لاستیکی پمپ دریایی جانسون بصورت 3 پره، 6 پره، 10 پره و 12 پره مورد استفاده قرار گرفته و در داخل Cam یا محفظه هایی که اغلب در بالا دارای قوصی کمتر برای فشرده سازی پره های ایمپلر هستند مورد استفاده قرار می گیرد. بازرگانی تهران ایمپلر مشاور ایمن و با تجربه در امر خرید و نصب انواع ایمپلر ها می باشد.

ایمپلر و پروانه لاستیکی پمپ جابسکو JABSCO

ایمپلر و پروانه لاستیکی پمپ جابسکو JABSCO

ایمپلر و پروانه لاستیکی پمپ دریایی جابسکو JABSCO که با انعطاف بالا در داخل این نمونه از پمپ های آب شور دریا بکار گرفته می شوند بسته به طراحی پمپ دریایی از 3 پره الی 12 پره تولید شده و در سایز های مختلف با دبی خروجی متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ دریایی جابسکو که از نوع گریز از مرکز و دارای یک هوزینگ ویژه با انحنای کمتر در نقطه بالایی سبب فشرده سازه پره های ایمپلر و پروانه لاستیکی و بصورت Self-prime به جریان و انتقال آب شور دریا می پردازد.

ایمپلر قایق موتوری

ایمپلر قایق موتوری

پمپ های دریایی مورد استفاده بر روی موتور های قایق های موتوری از نوع پمپ گریز از مرکز دریایی آب شود می باشند. ایمپلر یا پروانه پمپ قایق موتوری که بصورت انعطاف پذیر در داخل هوزینگ این پمپ سانتریفیوژ در گردش می باشد از نوع نئوپرین و لاستیکی بوده در بالاتری نقطه از هوزینگ پمپ قایق موتوری تا اندازه ای تحت فشار تغییر شکل داده و پس از عبور از این نقطه بحرانی به مکش سیال می پردازد. ایمپلر های پمپ آب قایق مواوری با تعداد پره های مختلف از 3 پره تا 12 پره تولید می شوند. تعداد بالاتر پره های ایمپلر جریانی آرامتر و با حداقل ضربه و کاویتاسیون را در بر دارد.

مقایسه پمپ های ایمپلری جابسکو JABSCO و جانسون JOHNSON

مقایسه پمپ های ایمپلری جابسکو JABSCO و جانسون JOHNSON

هر دو نوع پمپ دریایی جابسکو JOBSCO و جانسون JOHNSON از نوع ایمپلر انعطاف پذیر بر روی قایق های موتوری اتصال پیدا می کنند که در اغلب موارد پمپ های جانسون با دبی جریان آب شور بالاتر تا 720 گالن در دقیقه نسبت به پمپ های آب شور دریایی جابسکو که اغلب تا 580 گالن در دقیقه را پمپاژ می کنند مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ دریایی جانسون JOHNSON تا اندازه ای پر صدا تر از نمونه جابسکو در دبی جریان برابر است. ایمپلر های مصرفی هر دو نوع پمپ از نوع 6، 8 و 12 پره هستند اما پمپ دریایی جابسکو در برخی از پمپ ها از ایمپلر ها و پروانه های 10 پره نیز استفاده می کند. از نظر فیزیکی و ظاهری پمپ های جانسون ا قطر کمتر و در ارتفاع بالاتر که هم در مورد هوزینگ داخلی پمپ و هم در مورد ایمپلر آب شور صادق است نسبت به پمپ جابسکو تولید می شود. در مورد پمپ پروانه ای جانسون مدار یکپارچه Run-Dry Protection دمای موتور پمپ را کنترل می کند و اگر شرایط نشان دهد که آب دیگر از پمپ عبور نمی کند، به طور خودکار آن را خاموش می کند. این ویژگی نوآورانه به جلوگیری از آسیب به واحد موتور گران قیمت پمپ در صورت گرم شدن بیش از حد به دلیل خشک شدن کمک می کند. همچنین طراحی محافظت شده از اشتعال این پمپ را برای نصب در محفظه آبگیر قایق بدون خطر آتش سوزی یا انفجار ناشی از بخارات سوخت مناسب می کند. این ویژگی به تنهایی برای عملکرد ایمن بسیار مهم است. مقایسه قابلیت های پمپ های دریایی جابسکو و جانسون با در نظر گرفتن سایز پمپ، سایز ایمپلر، تعداد پره های پروانه پمپ و دور کاری بصورت تک به تک از مشخصات مکانیکی شامل دبی، هد، توان و راندمان صورت می پذیرد.

مشخصات پمپ های سانتریفیوژ با ایمپلر های لاستیکی انعطاف پذیر

زمانیکه صحبت از پمپ بعنوان یک کاشین مکانیکی می شود چند فاکتور شامد هد حداکثر ارتفاع انتقال سیال، ارتفاع مکش حداکثر ارتفاعی که پمپ قابلیت مکش از آن ارتفاع را دارد ، دبی جریان خروجی، قابلیت مکش سیال با ویسکوزیته بالا، قابلیت پمپاژ سیال با ذرات جامد معلق و مقاومت و طول عمر اجزای پمپ در برابر سیالات خورنده از معیار های قابل بحث در عملکرد می باشند. پمپ های سانتریفیوژ دارای ایمپلر های انعطاف پذیر که اغلب از نوع پمپ های دریایی محسوب می شوند قابلیت مکش سیال از ارتفاع حداکثری 5 متر را دارند. این در حالی است که پمپ های سانتریفیوژ دارای ایمپلر و پروانه های فلزی تا ارتفاع 10 متر نیز قابلیت مکش دارند. از این سری از پمپ ها با ایمپلر های نئوپرین لاستیکی برای مکش و انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا نیز استفاده شده و بصورت دو طرفه عمل می کنند بدین معنا که قابلیت گردش ایمپلر در هر دو سمت در مکش و تخلیه وجود داشته و این نوع پمپ ها Self-prime ]ستند یعنی بر خلاف برخی انواع پمپ مانند پمپ های دنده ای یا لوب پمپ ها و حتی بسیاری از پمپ های گریز از مرکز با ایمپلر های فلزی این سری از پمپ ها به سبب تماس سطحی مستقیم پره های ایمپلر با بدنه Cam یا هوزینگ بدون نیاز به سیال اولیه نیز عمل می کنند. این سری از پمپ ها با ایمپلر های انعطاف پذیر علاوه بر کاربری های دریایی در کارخانجات شیر و لبنیات، روغن های خوراکی و نوشیدنی ها نیز مورد استفاده قرار گرفته قابلیت مکش و عملکرد با سیالاتی که دارای گاز های معلق و ذرات جامد معلق نیز هستند می باشند.

comnews-2608-b16b-پمپ-سانتریفیوژ-با-ایمپلر.jpg
نحوه عملکرد ایمپلر های لاستیکی در ساختار واتر پمپ

بر خلاف پمپ های سانتریفیوژ با ایمپلر ها و پروانه های فلزی و یا پلاستیکی سخت که بگونه ای طراحی می شوند که لبه بیرونی ایمپلر بصورت مماس و با دقت بالا بدون سایش بر روی بدنه محفظه پمپ حرکت کند، اساس طراحی پمپ های سانتریفیوژ با ایمپلر های انعطاف پذیر لاستیکی تماس سطحی و جمع شدن نقطه ای ایمپلر در نقطه ای از محفظه Cam و درست قبل از رسیدن به دریچه مکش می باشد. در اغلب موارد محفظه های نگهدارنده جریان سیال در سطح بالایی دارای شعاع انحنای کمتری می باشند که سبب فشرده سازی پره های پروانه ایمپلر می گردد.


فشرده سازی پره های ایمپلر در بالا سبب رها شدن آنها با عبور ا نقطه فشرده و و شتاب گیری آنها می شود این امر سبب می شود که سرعت حرکت سیال در این نقطه افزایش پیدا کرده و در قانون مکانیک سیالات سرعت بالاتر معادل فشار کمتر می باشد. بدین ترتیب با آزاد شدن لحظه ای ایمپلر با افزایش سرعت فشار کم شده و سبب مکش سیال از داخل دریچه ورودی و ورود آن به داخل پمپ می شود. پس از ورود سیال به داخل محفظه پمپ در بین پره های ایمپلر محبوس شده و به سمت دریچه خروجی هدایت می شود. این سیکل دائما تکرار شده و بدین ترتیب حرکت ایمپلر های لاستیکی دریایی در داخل واتر پمپ سبب پمپاژ سیال به دریچه خروجی می شود.

اهمیت چقرمگی در طول عمر ایمپلر پمپ دریایی

چقرمگی Toughness یک کمیت مکانیکی می باشد که هم در مورد فلزات و هم در مورد موا پلیمری از جمله لاستیک و پلی آمید بکار رفته در تولید ایمپلر های لاستیکی انعطاف پذیر دارد. مفهوم چقرمگی در مورد فلزات برابر با قابلیت چکش خواری و مقاومت در برابر شکست تحت تنش های فشاری و ضربه می باشد حال آنکه مفهوم چقرمگی لاستیک و پلاستیک بیانگر میزان تغییر فرم پلاستیک قبل از شکست می باشد. اما با توجه به این مفهوم از چقرمگی چرا این کمیت در کیفیت و طول عمر ایمپلر های لاستیکی نقش دارد؟

ایمپلر های لاستیکی تر تماس با آب شور دریا که دارای املاح زیادی است بر روی لایه سطحی بیرونی ترد شده و به سبب مکانیزم حرکت در داخل هوزینگ واتر پمپ دریایی که پره های ایمپلر را دائما در خالت فشرده و کشیده قرار می دهد مستعد ایجاد ترک های سطحی قرار می دهد. میزان تنش بحرانی ناشی از ایجاد یک ترک ریز بر روی سطح بیرونی ایمپلر و سرعت انتشار این ترک با چقرمگی متریال بکار رفته در تولید ایمپلر نسبت عکس دارد. این بدان معنا است است که هر اندازه چقرمگی ایمپلر پمپ آب شور دریا بالاتر باشد ترک های سطحی با سرعت کند تری پیشرفت کرده و این امر طول عمر بیشتر ایمپلر را به همراه خواهد داشت.

دلیل برامدگی دایره شکل سر پره های ایمپلر پمپ چیست؟

با بررسی ظاهری ایمپلر مشاهده می کنید که پره های ایمپلر در منتهی علیه بیرونی دارای یک برامدگی به شکل یک دایره تو پر با قطری بیشتر از ضخامت پره های ایمپلر هستند. اما دلیل این نوع طراحی و ایجاد این برامدگی را می توان در دو بخش بررسی نمود که به قرار زیر هستند.

سیستم های هیدرولیکی و پنوماتیکی سیستم هایی با طراحی بسیار حساس و دقیق هستند و عملا دلیلی علمی برای طراحی هر بخش از آن وجود داشته که با کمیت های مکانیک سیالات مانند فشار، دبی، سرعت جریان و همچنین با پدیده هایی مانند کاویتاسیون ارتباط مستقیم پیدا می کنند. مبنای طراحی این لبه های پره ایمپلر و حتی طراحی زاویه دار پره ها می بایست با در نظر داشتن نمودار های جریان صورت پذیرد.

بازبینی و تعویض ایمپلر پمپ خنک کننده قایق موتوری

زمانی که موتور قایق روشن می شود یکی از مواردی که حتما می بایست مورد تست قرار گیرد این است که سیستم خنک کننده موتور به خوبی کار می کند. در صورتیکه این سیستم خنک کننده به خوبی کار کند می بایست شاهد خارج شدن آب از هوز یا شلنگ لاستیکی مخصوص تخلیه آب باشیم. این جریان آب در صورتیکه ایمپلر پمپ و قطعات وابسته به خوبی عمل کنند می بایست یک جریان پیوسته با دبی مناسب باشد. در صورتیکه در جریا آب خروجی از شلنگ مشکلاتی مانند عدم پیوستگی، پالس و یا گرفتگی دیده شود می بایست به بررسی کامل سیستم خنک کننده از موتور گرفته تا ایمپلر، پمپ، لوله های اتصال و محفظه کننده کننده بپردازیم. برخی از این موتور های حنک کننده از نوع تسمه ای و برخی دیگر بصورت دنده ای عملکرده و به گردش ایمپلر در داخل پمپ دریایی می انجامند. اما مبنای عملکرد تمامی این سیستم ها یکسان می باشد.

برای بازرسی کیفی ایمپلر می بایست ابتدا صفحه پوشش Cover plate را که توسط پیچ متصل شده است جدا کنیم. در اغلب موارد در صورتیکه موتور قایق در خشکی روشن شده باشد و یا پلیسه ها و آلودگی هایی از این قبیل وارد سیستم شده باشند شاهد آسیب هایی به پره های ایمپلر خواهیم بود. در این صورت برای تعویض ایمپلر می بایست ابتدا به روشی که آسیبی به محفظه و هوزینگ پمپ وارد نکند استفاده کنیم. ایمن ترین و مهندسی ترین راه بکارگیری ابزاری به نام Impeller puller یا کشنده ایمپلر است استفاده می شود. مبنای کار این ابزار دقیقا شبیه به ابزارهای پیچی است که برای باز کردن بتری های سر چوب پنبه و یا شیشه های شراب استفاده می شود. با این وجود در اغلب موارد کاربران و تعمیر کاران به استفاده از روشی ساده تر بدون نیاز به ابزار ویژه یعنی بکارگیری دو گاز انبر در دو طرف توپی ایملر که به گرفتن دو عدد پره و بیرون کشیدن ایمپلر است می پردازند.

نکته بسیار مهمی که می بایست در نظر گرفته شود این است که در صورتیکه پره های بریده و یا جدا شده از ایمپلر در محفظه هوزینگ پمپ نباشند می بایست حتما به جستجوی این بخش های برش خورده در لوله های انتقال و یا در بلوک کولر یا خنک کننده موتور قایق پرداخته و این بخش های لاستیکی را از سیستم خارج نماییم.

برای جایگزینی ایمپلر جدید پمپ در اغلب کیت ها یک لوبریکانت قرار داشته که سبب قرارگیری بهتر ایمپلر در موقعیت خود می شود. در اینجا نیز نکته بسیار مهمی که می بایست مورد توجه قرار گیرد این است که با توجه به وجود یک لبه با انحنای کن که سبب خم شدن و فشرده شدن یک یا چند پره از ایمپلر پمپ می شود در زمان جا زدن ایمپلر جدید دقت شود که این خم شدگی پره ها می بایست مطابق با جهت گردش پمپ صورت گیر و در صورتی که بر خلاف جهت قرار گیرد احتمالا با اولین استارت موتور این پره ها از روی ایمپلر جدا شده دچار شکستگی می شوند.

I N F O @ N A N O T E J A R A T . C O M | 0 9 1 2 5 0 3 0 0 7 1
نانوتجارت پایگاه اطلاعات صنعتی
کلیه حقوق متعلق به نانوتجارت است
Copyright 2025 - All rights reserved